Prajitura snickers - secretul pentru cea mai buna reteta
Rețeta de prăjitură snickers v-am împărtășit-o în 2012, când scrim primele rețete pentru voi 😊. A trecut ceva vreme de atunci și eu am mai evoluat, și între ale prăjituritului și ale fotografiei. Dacă sunteți curioase să vedeți diferențele, aici găsiți și cealaltă rețetă😄 .
|
|
Nu sunt diferențe foarte mari între cele două rețete, nici nu are cum fi, dar, în această nouă rețetă, am descoperit ceva ce face această prăjitură mult mai gustoasă. De ce? Deoarece crema prăjiturii snickers se face, după cum știți, cu margarină.. Dar, margarina, pe lângă faptul că are un gust mai ciudațel, este și cam nesănătoasă 😕. Am încercat să pregătesc această prăjitură doar cu unt, în loc de margarină, dar, datorită faptului că temperatura zahărului ars este foarte ridicată, nu iese cum trebuie. Și atunci, care e secretul unei prăjituri reușite? Eu am descoperit că dacă folosesc și margarina și unt, iese cea mai bună cremă pentru prăjitura snickers! Dar, cum spun mereu, nu merită să mă credeți pe cuvânt, ci pe încercate 😇.
|
|
Ingrediente:
Blat:
- 8 albuşuri
- 2 gălbenușuri, optional(reteta clasică e doar cu albușuri, dar mie îmi place mai mult textura blatului și cu gălbenuș)
- 200 grame zahăr
- 200 de grame nucă măcinată
- o jumătate pachet praf de copt
- 3-4 linguri de făină
- 200 grame ciocolată albă
Crema:
- 8 linguri de zahăr
- 125 grame margarină
- 125 grame unt min 82% grăsime
- 250 grame nucă tăiată şi prăjită
- 6 gălbenuşuri frecate cu 6 linguri de zahăr
- În plus: ciocolată pentru glazură
Mod de preparare:
- Încălzeşti cuptorul la 180 grade Celsius;
- Albuşurile se bat spumă apoi se adaugă 200 de grame zahăr şi se bat în continuare până când acesta s-a dizolvat integral, apoi adăugămgălbenușurile; Se adaugă praful de copt stins cu lămâie, 3-4 linguri de făină, amestecând încet, de jos în sus, iar la final se adaugă nuca în ploaie; această compoziţie se dă la cuptor pentru 30 de minute sau până când trece testul scobitorii.
- Până se răceşte blatul, pregătim crema: 8 linguri de zahăr se ard pe foc mic, iar când acesta s-a topit se adaugă margarina și se amestecă până când aceasta se încorporează în zahărul ars. 💥Aveți mare grijă la cum manipulați zahărul ars! Are o temperatură fff ridicată, iar riscul să vă ardeți este destul de mare!
- După ce s-a încorporat margarina, se adaugă untul, iar imediat după ce acesta s-a topit, se adaugă gălbenuşurile frecate în prealabil cu 6 linguri de zahăr (până îşi dublează volumul si devin albe) şi se mai lasă pe foc mic până dă un clocot. Atenție! NU trebuie ținut foarte mult pe foc! În momentul în care punem gălbenușurile în compoziție, dăm focul mai tare și amestecăm continuu până când vedem primele bule. Apoi luăm compoziția de pe foc și punem vasul cu cremă să se răcească în apă rece.
- La final se adaugă nuca tăiată şi prăjită.
- Peste blatul răcit se întinde ciocolata albă, care a fost topită în prealabil pe baine-marie. Ciocolata albă este un pic mai pretențioasă la topit decât cea cu lapte sau neagră, deci trebuie să aveți mare grijă să nu se înfierbinte prea tare! Dacă cumva vedeți că se întărește, o luați repede de pe foc și puneți o bucată de gheață sau câteva linguri de apă fff rece și își va reveni.
- După ce s-a răcit ciocolata albă, se pune crema de zahăr ars.
- A doua zi sau după ce prăjitura s-a răcit, se poate face o glazura din ciocolată topită pe aburi, amestecată cu 2 linguri ulei sau unt.
Să vă fie bine!
Comentarii
Trimiteți un comentariu